STIHL MSE 141 – Електрически верижен трион шина 35 см, верига PMM3 ( 12082000305 )

Каталожен номер: 12082000305

279.00 лв.

Изчерпан

STIHL MSE 141 – Електрически верижен трион  
 
 
 

 
 

Увеличи снимката
 
 
 

Удобен, лек модел с добра производителност при рязане. Добра ергономичност за работа с минимално усилие, странично опъване на веригата за сигурно и лесно обтягане на веригата, спирачка на веригата QuickStop Super, резервоар за масло за вериги с прозрачно прозорче, защита от претоварване.
 
 
    
    Техн. данни
 

Ниво на звуково налягане dB(A) 1)
90

Ниво на звукова мощност dB(A) 1)
101

Ниво на вибрации ляво/дясно м/сек² 2)
3,3/4,2

Номинално напрежение V
230

Мощност kW
1,4

Тегло кг 3)
4,1

Дължина на кабела м
0,4

Стъпка на веригата
3/8 “ P

Верига STIHL Oilomatic, тип
Picco Micro Mini 3 (PMM3)

1) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A) 2) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2 м/сек² 3) с шина и верига, без кабел и масло за вериги 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
   Серийно оборудване
 
   

Странично опъване на веригата
Регулиращият винт се управлява отстрани през капака на водещото колело. Това предотвратява прекия контакт на ръката с острата верига и остриетата на зъбната опора.
 

Спирачка на веригата QuickStop Super (Q)
Допълнителна спирачна система на STIHL за допълнителна безопасност при работа: движението на веригата спира не само при достатъчно силен обратен удар или активиране предния предпазител на ръката, но и щом се пусне задната ръкохватка на верижния трион. Движението на веригата по инерция спира за секунди и така потребителят бива защитен.
 

Позициониран от горната страна отвор
Благодарение на позиционирания от горната страна отвор на резервоара за масло за вериги доливането на маслото за вериги е много лесно.
 

Защита от претоварване
При претоварване електрическият двигател се изключва автоматично, за да се предотврати повреждането му вследствие на прегряване. Задейства се червеният бутон срещу претоварване. След ок. 1 минута двигателят отново се е охладил и електрическият верижен трион може отново да бъде пуснат в действие.
 

Приспособление за изтегляне и прибиране на кабела
Предотвратява неволното разделяне на щепселното свързване при последващо изтегляне на кабела.
 

Прозрачен резервоар за маслото за вериги
Благодарение на прозрачния резервоар за масло можете да следите количеството на маслото за вериги в резервоара, което от своя страна се зарежда бързо и удобно с помощта на дюзата на STIHL за бързо зареждане на масло за вериги.
 

Система за смазване STIHL Ematic
Системата Ematic се състои от шина Ematic, верига Oilomatic и регулираща подаваното количество масло маслена помпа. Благодарение на специалната конструкция на шината и веригата всяка капка масло попада на мястото, където е необходимо смазване. Така разходът на масло намалява до 50%. (подобно на снимката)

 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
     Принадлежности
 
 

Калъф за моторни триони
Използва се за съхранение и транспортиране на всички моторни триони с дължина на шината по-малка от 45 см (не е подходящ за електрически верижни триони с шини по-големи от 45 см, както и за MS 660 и MS 880).

 
Цена

Калъф за моторни триони    58,43 лв 

 
 
  Инструкции за употреба
 

STIHL MSE 141 C (BG)
Изтегли
PDF, 2,4 MB