STIHL SR 450 14L – Градинска пръскачка ( 42440112641 )

Каталожен номер: 42440112641

1,030.00 лв.

Изчерпан

 
 
 
 

Увеличи снимката
 
 
 

Комфортен уред за разпръскване и разпрашаване с много голям обхват на действие и изключително лесно управление и обслужване. Оборудван с оптимизирана система за разпрашаване на гранули и резервоар за разпръсквания препарат с голяма вместимост. С лесно и бързо стартиране. Преминаването на уреда от режим на пръскане в режим на разпрашаване става изключително бързо без да е необходимо използване на комплект за преоборудване.
 
 
    
    Техн. данни
 
 

CO2 g/kWh
977

Работен обем см³
63,3

Тегло кг 1)
12,8

Ниво на звуково налягане dB(A) 2)
101

Ниво на звукова мощност dB(A) 2)
110

Ниво на вибрации дясно м/сек² 3)
1,9

Резервоар за разпръсквания препарат л
14

Въздушна струя, макс. дебит м³/ч 4)
1 300

Maкс. обхват, хоризонтален м
14,5

1) незаредена с гориво, окомплектована 2) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A) 3) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2 м/сек² 4) без устройство за обдухване 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
    Серийно оборудване
 
 

14-литров резервоар с голям отвор за пълнене
Голямата вместимост на 14-литровия резервоар дава възможност за продължителна работа без необходимост от често зареждане на разпръсквания препарат. Пълненето на препарата през големия отвор става бързо и чисто почти без разливане и улеснява почистването му. (подобно на снимката)
 

Двигател 2-МІХ на STIHL
Уредът е оборудван с модерен двигател 2-МІХ на STIHL с ниско ниво на шум и вредни емисии. Двутактовият двигател на STIHL с технология 2-MIX осигурява висока мощност и производителност като при това разходът на гориво е намален с до 20% в сравнение с двутактовите двигатели на STIHL със същата мощност, но без технология 2-MIX.
Допълнителна информация
 

Дозираща система с комфортен лост
Големият лост за разпрашаване и разпръскване на гранули е разположен точно под ръкохватката за управление на уреда. С едно движение на ръката Вие не само можете да включите или изключите подаването на препарата, но и да регулирате точно концентрацията му посредством междинните степени.
 

Механика 2 в 1
Преминаването на универсалния уред SR 450 от режим на пръскане в режим на разпрашаване се извършва много лесно – без необходимост от използване на комплект за преоборудване, както и от специални технически умения на работещия.
 

Опростено стартиране
Опростено и бързо стартиране на уреда благодарение на автоматичното положение на лоста на стартова газ, еднократното задействане на смукача и горивоподкачващата помпа. (подобно на снимката)
 

Решетки
С помощта на трите допълнително монтиращи се решетки може да бъде променяна посоката и формата на разпръскваната струя. В серийната окомплектовка са включени разпрашаваща, едностранно разпръскваща и двустранно разпръскваща решетки.
 

Антивибрационна система STIHL
При моторните пръскачки антивибрационната система ефективно облекчава гръбната мускулатура по време на работа. Гумени тампони намаляват преноса на вибрации от двигателя към ръкохватката, което прави работата по-комфортна и неизморителна. (подобно на снимката)
 

STIHL ElastoStart
Поради голямата компресия при запалване на двутактов двигател възниква съпротивление, което натоварва мускулите и ставите. Омекотяващият елемент в специалната ръкохватка ElastoStart значително намалява усилието при запалване, което улеснява стартирането на уреда. (подобно на снимката)
Допълнителна информация
 

Мултифункционална ръкохватка
Елементите за управление на двигателя и вентилът за подаване на разпръсквания препарат са разположени на ръкохватката. Освен управлението на двигателя Вие можете с една ръка лесно и удобно да включите или изключите подаването на препарата. (подобно на снимката)
 

Презрамени колани
Пръскачките са оборудвани с комфортни презрамени колани, с помощта на които тежестта на моторната единица върху гърба на работещия се разпределя оптимално. (подобно на снимката)

 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
    Принадлежности
 
 

Комплект нагнетателна помпа
Увеличава разпръскваното количество при пръскане нагоре. Подходяща за ефективно третиране на средновисоки до високи дървета. Освен това осигурява добро размесване на течността в резервоара за разпръсквания препарат.

 
Цена

Комплект нагнетателна помпа   124,20 лв

 
 

Комплект ULV-дюзи
ULV-дюзата за моторни пръскачки действа като пулверизатор. Разпръсква течностите на много фини капчици и спомага за оптималното разпределение на съответния препарат.

 
Цена

Комплект ULV-дюзи   46,43 лв

 
 

Комплект дозатори
Използва се за разпръскване на малки количества течности. ULV-дозаторът ги разпрашава на много фини капчици и спомага за оптималното разпределение на съответния препарат. Подходящ за моделите SR 430 и SR 450.

 
Цена

Комплект дозатори   10,72 лв

 
 

Допълнителна тръба
За удължаване на тръбата за пръскане с 33 см. Препоръчва се да се използва заедно с нагнетателна помпа. Подходяща за моделите SR 430 и SR 450.

 
Цена

Допълнителна тръба, за SR 430 и SR 450   19,12 лв

 
 

Колан за кръста
Разпределя равномерно тежестта на уреда между хълбоците и раменете на работещия като по този начин осигурява оптимален комфорт при носене. С мека подплата.

 
Цена

Колан за кръста, за BR 320, BR 340, BR 350, BR 420, BR 430, BR 450, SR 200, SR 420, SR 430, SR 450    42,23 лв

 

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
    Инструкции за употреба
 
 

STIHL SR 430, 450 (BG)
Изтегли
PDF, 2,1 MB