STIHL RT 6127 ZL – Мощен трактор за косене на големи градински площи ( 61702000025 )

Каталожен номер: 61702000025

9,889.00 лв.

Изчерпан

 
 

Увеличи снимката
 
 
 

С трактора за косене STIHL RT 6127 ZL работите ефективно и прецизно на обширни тревни площи. Дори при затруднени условия на работа комфортът при шофиране и елементите на управление на трактора за косене гарантират, че ще работите с минимално усилие, пестейки врeмето си. При това за константно качество при косене се грижат много голямата ширина на косене и синхронният косилен апарат, както и лесната настройка на височината на косене от ергономично оформената конзола за управление. Благодарение на информативния LCD дисплей имате поглед върху всички важни функционални състояния на трактора за косене, когато сте на път, седейки на регулируемата без помощта на инструмент седалка за водача. С функцията темпомат можете контролирано и без умора да продължите шофирането си. От конзолата за управление можете да активирате удобно и всички останали елементи на управление. С помощта на електромагнитния съединител на ножа косилният апарат може да бъде включван или изключван. Системата за захващане и отвеждане на тревата оптимизира обхващането на тревите по цялата ширина на косене на уреда. Със задвижването на ходовата част с 1 педал сменяте ефективно посоката на движение на трактора за косене от предна на задна скорост, за да бъдете например още по-маневрени при косене. И практичният извит лост за изпразване на 350-литровия кош за трева без усилие се обслужва удобно от седнало положение на водача. Почистването на коша за трева с дизайн на багерна кофа също е много лесно, тъй като той е изработен от пластмаса.
 
 
   
    Техн. данни
 

Тревна площ м²
до 10 000

Ширина на косене см
125

Височина на косене мм
30-110

Кош за трева, вместимост л
350

Предавателна кутия
хидростатична

Вместимост на резервоара л
9

Работен обем см³
724

Номинална мощност
14,7 kW / 20,0 к.с.

Работни обороти об/мин
3 000

Ширина на уреда с косилен апарат см
132

Дължина на уреда с кош см
260

Височина на уреда до седалката см
118

Тегло на уреда кг
269

Гарантирано ниво на звукова мощност LWAd [dB(A)] dB(A)
105

Измерено ниво на звуково налягане LpA dB (A)
89

Коеф. на неопределеност KpA [dB(A)] dB(A)
2

Ниво на вибрации ahw м/сек²
0,5/4,4

Коефициент на неопределеност K м/сек² 1)
0,25/2,2

1) Коефициенти на неопределеност KpA/K съгласно Директива 2006/42/ECRS. Тези стойности се отнасят за седалката/волана 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
 
    Серийно оборудване
 
 

Функция Темпомат
За още по-голям комфорт при шофиране тази функция се активира удобно посредством натискане на бутон. Така можете автоматично да контролирате скоростта на трактора си за косене STIHL и да продължите работата си без умора.
 

Гуми Turf
Големите гуми Turf на трактора за косене STIHL щадят тревната площ. Благодарение на заоблените им ръбове те почти не оставят следи.
 

Теглич
Интегрираният теглич улеснява закачането на прикачен инвентар – напр. на комфортното ремарке PICK UP 300, което може да се използва и като ръчна количка.
 

LCD-дисплей
Благодарение на контрастния LCD-дисплей получавате информация за всички важни функции на трактора за косене: отработени часове, напрежение на батерията, експлоатационна изправност на коша за трева, ниво на запълване на коша за трева и необходимост от изпразването му, ниво на горивото, проверка налягането на маслото, включване на косилния апарат и т.н.
 

Централно регулиране на височината на косене
Лостът за централна настройка на височината на косене е разположен непосредствено до седалката на водача – така височината на косене може да се настрои според индивидуалните предпочитания от 1 до 8-ма степен.
 

Стабилна носеща конструкция
За достатъчно стабилност и комфорт при шофиране се грижи здравата носеща конструкция. Компактната конструкция на трактора за косене STIHL се отличава и по време на работа с прикачен инвентар напр. комплект за разчистване на сняг.
 

Синхронен косилен апарат
Синхронният косилен апарат се грижи за константно качество при косене и оптимално подаване на тревната маса към шахтата за изхвърляне. Това става възможно в резултат на синхронизираното въртеливо движение на разположените под 90° ножове.
 

Регулируема седалка с пружини
Перфектната позиция на седене може да бъде настроена без помощта на инструмент. Така е възможно индивидуално адаптиране на седалката към водачи с различен ръст.
 

Ниско прекачване
Осигурява удобно качване и слизане, както и широко свободно пространство за краката.
 

Система за захващане и насочване на тревата
Системата за захващане и насочване на тревата от двете страни на косилния апарат служи за оптимално обхващане на тревните стръкчета по цялата ширина на окосяваната ивица. Тя отвежда тревата към ножовете за косене.
 

Кош за трева с извит лост
Пластмасовият кош за събиране на трева може да бъде изпразнен без усилие от седнало положение на водача с помощта на извит лост. Дизайнът на коша с форма на багерна кофа осигурява оптималното му запълване и изпразване без остатък. Почистването му става лесно.
 

Задвижване на ходовата част с 1 педал
При специфичното за STIHL задвижване на ходовата част с 1 педал промяната на посоката на движение се извършва комфортно с помощта на ръчен лост за смяна между предна и задна скорост, което улеснява бързото маневриране. Чувствителният на натиск педал позволява фино регулиране на темпото между максимална скорост и покой. За моментално спиране се грижи отделният педал на спирачката.
 

Електромагнитен ножов съединител (EBC)
Системата на съединителя за включване на косилния апарат улеснява включването и изключването на ножовете. Тя се управлява удобно от конзолата за управление.
 

 

 

    Допълнително оборудване
 

Функция мулчиране
С помощта на наставката за мулчиране тракторите за косене на STIHL могат да се превърнат в трактори за мулчиране. За целта само се отстранява коша за трева и в канала за събиране на тревата се поставя наставката за мулчиране. Така окосената трева се надробява в затворения корпус много фино на едва забележими частици, които падат обратно върху окосения участък и връщат на почвата важни хранителни вещества и влага. Чрез натуралното торене отпада отстраняването и изхвърлянето на окосената маса.

 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
    Принадлежности
 
 

AAH 300 – Покривало
Покривалото предлага защита на уреда от прах и атмосферни влияния и служи за оптималното му съхранение.

 
Цена

Покривало – AAH 300   329,80 лв

 
 

APU 300 – Ремарке
Комфортното ремарке може да се използва и като ръчна количка и за това е подходящо за многостранна употреба при различни дейности в градината. С вместимост 150 л.

 
Цена

Ремарке – APU 300  722,69 лв

 
 

AGW 098 – Градински валяк
Градинският валяк с ширина 98 см е оптималният помощник за постигане на здрава и свежа тревна площ. С него сгъстявате и изравнявате повърхността на почвата и така осигурявате безупречен участък при косене.

 
Цена

Градински валяк – AGW 098   508,96 лв

 
 

ADF 500 – Дефлектор
Дефлекторът осигурява задно изхвърляне на окосената маса и нейното равномерно разпределение по повърхността на тревната площ.

 
Цена

Дефлектор – ADF 500   203,58 лв

 
 

ASP 125 – Комплект за почистване на сняг
Снегоринът с ширина 125 см дава възможност за полезно използване на трактора за косене през зимата. С удобно регулиране на греблото странично и във височина от седнало положение на водача.

 
Цена

Комплект за почистване на сняг – ASP 125   1 669,37 лв

 

APO 030 – Помпа за отработено масло
С помощта на помпата за отработено масло за бензиновия аератор STIHL RL 540 бензинът се изтегля от резервоара и се пресипва.

 
Цена

APO 030   17,60 лв

 
 

HOBOAMK 127 – Комплект за мулчиране
Този комплект за мулчиране е подходящ за ширина на косене 110 см, респ. 125 см и се грижи за това окосената трева да бъде надробена на фини частици, преди отново да се разпредели равномерно по окосения участък. Така на почвата се връщат важни хранителни вещества и влага. Качеството на тревата се подобрява и отпада нуждата от изхвърляне на окосената маса.

 
Цена

Комплект за мулчиране – AMK 127   142,50 лв

 
 

ASK 020 – Вериги за сняг
Тези вериги за сняг, подходящи за 20-цолови гуми, се грижат за сигурно придвижване по заснежени площи.

 
Цена

Вериги за сняг – ASK 020   216,06 лв

 

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.