STIHL RT 5097 Z – Мощен трактор за косене с двигател с 2 цилиндъра ( 61602000020 )

Каталожен номер: 61602000020

7,299.00 лв.

Изчерпан

 
 

Увеличи снимката
 
 
 

С трактора за косене STIHL RT 5097 Z Ви очаква много комфортно шофиране, съчетано с висока производителност при косене. Благодарение на двигателя с 2 цилиндъра, голямата ширина на косене и системата за захващане на тревата за оптимално косене по цялата ширина с този трактор за косене постигате убедителни резултати при поддръжката на обширни градински площи. За това се грижат лесно достъпните елементи за неговото управление – например седалката за водача с пружини, чиято позиция можете да настроите спрямо ръста си удобно без използване на инструмент. От седнало положение Вие имате поглед не само върху тревната площ, но и върху всички важни функции на уреда. Ръцете Ви достигат без усилие до настройката на височината на косене или до съединителя на ножа за включване и изключване на косилния апарат. С крака си активирате задвижването на ходовата част с 1 педал, с който можете да променяте посоката на движение на трактора за косене само с един ръчен лост. И благодарение на практичния извит лост 250-литровия кош за трева се изпразва без усилие от водача от седнало положение.
 
 
   
    Техн. данни
 

Тревна площ м²
до 6 000

Ширина на косене см
95

Височина на косене мм
30-100

Кош за трева, вместимост л
250

Предавателна кутия
хидростатична

Вместимост на резервоара л
9

Работен обем см³
656

Номинална мощност
8,7 kW / 11,8 к.с.

Работни обороти об/мин
2 750

Ширина на уреда с косилен апарат см
101

Дължина на уреда с кош см
242

Височина на уреда до седалката см
116

Тегло на уреда кг
236

Гарантирано ниво на звукова мощност LWAd [dB(A)] dB(A)
100

Измерено ниво на звуково налягане LpA dB (A)
86

Коеф. на неопределеност KpA [dB(A)] dB(A)
2

Ниво на вибрации ahw м/сек²
0,98/2,2

Коефициент на неопределеност K м/сек² 1)
0,49/1,1

1) Коефициенти на неопределеност KpA/K съгласно Директива 2006/42/ECRS. Тези стойности се отнасят за седалката/волана 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
    Серийно оборудване
 
 

Гуми Turf
Големите гуми Turf на трактора за косене STIHL щадят тревната площ. Благодарение на заоблените им ръбове те почти не оставят следи.
 

Теглич
Интегрираният теглич улеснява закачането на прикачен инвентар – напр. на комфортното ремарке PICK UP 300, което може да се използва и като ръчна количка.
 

Централно регулиране на височината на косене
Лостът за централна настройка на височината на косене е разположен непосредствено до седалката на водача – така височината на косене може да се настрои според индивидуалните предпочитания от 1 до 8-ма степен.
 

Стабилна носеща конструкция
За достатъчно стабилност и комфорт при шофиране се грижи здравата носеща конструкция. Компактната конструкция на трактора за косене STIHL се отличава и по време на работа с прикачен инвентар напр. комплект за разчистване на сняг.
 

Регулируема седалка с пружини
Перфектната позиция на седене може да бъде настроена без помощта на инструмент. Така е възможно индивидуално адаптиране на седалката към водачи с различен ръст.
 

Ниско прекачване
Осигурява удобно качване и слизане, както и широко свободно пространство за краката.
 

Система за захващане и насочване на тревата
Системата за захващане и насочване на тревата от двете страни на косилния апарат служи за оптимално обхващане на тревните стръкчета по цялата ширина на окосяваната ивица. Тя отвежда тревата към ножовете за косене.
 

Кош за трева с извит лост
Пластмасовият кош за събиране на трева може да бъде изпразнен без усилие от седнало положение на водача с помощта на извит лост. Дизайнът на коша с форма на багерна кофа осигурява оптималното му запълване и изпразване без остатък. Почистването му става лесно.
 

Задвижване на ходовата част с 1 педал
При специфичното за STIHL задвижване на ходовата част с 1 педал промяната на посоката на движение се извършва комфортно с помощта на ръчен лост за смяна между предна и задна скорост, което улеснява бързото маневриране. Чувствителният на натиск педал позволява фино регулиране на темпото между максимална скорост и покой. За моментално спиране се грижи отделният педал на спирачката.
 

Електромагнитен ножов съединител (EBC)
Системата на съединителя за включване на косилния апарат улеснява включването и изключването на ножовете. Тя се управлява удобно от конзолата за управление.
 

 

 

    Допълнително оборудване
 

Функция мулчиране
С помощта на наставката за мулчиране тракторите за косене на STIHL могат да се превърнат в трактори за мулчиране. За целта само се отстранява коша за трева и в канала за събиране на тревата се поставя наставката за мулчиране. Така окосената трева се надробява в затворения корпус много фино на едва забележими частици, които падат обратно върху окосения участък и връщат на почвата важни хранителни вещества и влага. Чрез натуралното торене отпада отстраняването и изхвърлянето на окосената маса.

 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
     Принадлежности
 
 

AAH 300 – Покривало
Покривалото предлага защита на уреда от прах и атмосферни влияния и служи за оптималното му съхранение.

 
Цена

Покривало – AAH 300   329,80 лв

 
 

APU 300 – Ремарке
Комфортното ремарке може да се използва и като ръчна количка и за това е подходящо за многостранна употреба при различни дейности в градината. С вместимост 150 л.

 
Цена

Ремарке – APU 300   722,69 лв

 
 

HOBOAMK 097 – Комплект за мулчиране
С комплекта за мулчиране за ширина на косене 95 см окосената трева се надробява на фини частици, преди отново да се разпредели равномерно по окосения участък. Така на почвата се връщат важни хранителни вещества и влага. Качеството на тревата се подобрява и отпада нуждата от изхвърляне на окосената маса.

 
Цена

Комплект за мулчиране – AMK 097   122,15 лв

 
 

AGW 098 – Градински валяк
Градинският валяк с ширина 98 см е оптималният помощник за постигане на здрава и свежа тревна площ. С него сгъстявате и изравнявате повърхността на почвата и така осигурявате безупречен участък при косене.

 
Цена

Градински валяк – AGW 098   508,96 лв

 
 

ADF 500 – Дефлектор
Дефлекторът осигурява задно изхвърляне на окосената маса и нейното равномерно разпределение по повърхността на тревната площ.

 
Цена

Дефлектор – ADF 500   203,58 лв

 
 

ASP 125 – Комплект за почистване на сняг
Снегоринът с ширина 125 см дава възможност за полезно използване на трактора за косене през зимата. С удобно регулиране на греблото странично и във височина от седнало положение на водача.

 
Цена

Комплект за почистване на сняг – ASP 125   1 669,37 лв

 
 

APO 030 – Помпа за отработено масло
С помощта на помпата за отработено масло за бензиновия аератор STIHL RL 540 бензинът се изтегля от резервоара и се пресипва.

 
Цена

APO 030   17,60 лв

 

В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
    Инструкции за употреба
 
 

STIHL RT 5097.0, RT 5112.0, RT 6112.0, RT 6127.0 (BG, SK, SL, SR)
Изтегли
PDF, 23,2 MB