STIHL RLE 240 – Компактен електрически аератор с проветряващ валяк ( 62910115615 )

Каталожен номер: 62910115615

329.00 лв.

Изчерпан

 

 
 

Увеличи снимката
 
 
 

С електрическия аератор STIHL RLE 240 можете без усилие да вертикутирате или грапете по-малки тревни площи. Благодарение на електродвигателя му отстранявате мъха и изсъхналия растителен материал много тихо и екологично. Сами решавате, колко интензивно да обработвате зелената си площ. Острите ножове на механизма за вертикално прорязване прорязват третираната площ, чрез което въздухът, водата и хранителните вещества отново достигат по-добре до корените на тревата. За да се изреше повърхностния слой от окосена трева или клонки от храсти например и растителните остатъци от тревната площ, без при това да се нарани третирания участък, се използват пружинните телени зъбци на проветряващия валяк. Смяната на двата валяка е много лесна. Електрическият аератор почиства ефективно с работна ширина от 34 см и благодарение на ниското си тегло и лесно подвижни колела може да се управлява изключително добре. Освен това STIHL RLE 240 разполага с лек, но здрав полимерен корпус. Благодарение на сгъваемата ръкохватка и ръкохватката в предната му част той е много удобен и лесен за преместване.
 
 
  
    Техн. данни
 

Ниво на вибрациите ahw м/сек²
5,8

Коефициент на неопределеност К м/сек²
2,32

Номинална мощност W
1 500

Тегло на уреда кг
16

Измерено ниво на звуково налягане LpA dB (A)
78

Номинални обороти об/мин
4 100

Коеф. на неопределеност на звуковото налягане KpA dB (A)
3

Тревна площ м²
500

Работна ширина см
34

Гарантирано ниво на звукова мощност Lwa dB (A)
94

Работна дълбочина мм
15

 
 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
    Серийно оборудване
 
 

Механизъм за вертикално прорязване
Механизмът за вертикално прорязване на аераторите STIHL е оборудван със здрави, неподвижни ножове. Благодарение на острите остриета тревната площ се проветрява ефективно.
 

Лесно движещи се колела
Лесно движещите се колела на аераторите STIHL са оборудвани с профил за тяга и устойчивост при движение. По този начин при проветряване на тревни площи аераторите се маневрират лесно и показват добро сцепление с почвата.
 

Регулиране на работната дълбочина
С помощта на ергономичния въртящ се лост на корпуса работната дълбочина на ножовете може да бъде регулирана на 6 степени. Посредством контролна ръкохватка както механизмът за вертикално прорязване, така и проветряващият валяк на аераторите STIHL могат да бъдат адаптирани към почвата като бъдат свалени или повдигнати удобно.
 

Вградено приспособление за кабела
С помощта на вграденото приспособление за изтегляне и прибиране на удължаващия кабел той се фиксира сигурно към комбинацията шалтер-щекер, с която са оборудвани електрическите аератори STIHL, и по този начин предотвратява повреди на кабела.
 

Ръкохватка за носене
В корпуса на аератора STIHL e интегрирана ръкохватка, която улеснява товаренето или повдигането на уреда. Освен това тя служи като защита от удар и предпазва корпуса на аератора при контакт с препятствия по тревната площ.
 

Полимерен корпус
Полимерният корпус на аераторите STIHL се състои от много здрава пластмаса. Материалът е устойчив на удари, топлина и UV-лъчи.
 

Сгъваема ръкохватка
Осигурява лесно почистване и компактно съхранение на аераторите STIHL.
 

Проветряващ валяк
Със своите телени зъбци с пружина проветряващият валяк отстранява мъха и тревния филц без раздраскване на третирания участък. При модела аератор STIHL RLE 240 той може да се използва вместо механизма за вертикално прорязване. Монтажът може да се извърши със стандартен инструмент.

 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
     Инструкции за употреба
 
 

STIHL RLE 240.0 (BG, CS, EL, ET, HR, HU, KK, LT, LV, RO, RU, SK, SL, SR, UK)
Изтегли
PDF, 15,5 MB