STIHL HT 103 – Лека, телескопична, професионална кастрачка ( 41822000141 )

Каталожен номер: 41822000141

1,388.00 лв.

Изчерпан

 

Увеличи снимката
 
 
 

Професионална кастрачка за поддръжка на овощни насаждения и на короните на дървета. Лек, компактен редуктор с обезопасена срещу изгубване гайка и интегрирана маркировка за засичане на капака на водещото колело, оптимизирана производителност при рязане благодарение на веригата със стъпка 1/4″ РМ3, двигател 4-MIX® с улеснено стартиране. Висока ергономичност и стабилност при водене в резултат на олекотената четириъгълна телескопична тръба на предавателния вал, вградена стабилна опора за краткотрайно увеличаване на работния обсег, обща дължина 270 – 390 cм.
 
 
    
    Техн. данни
 

CO2 g/kWh
836

Работен обем см³
31,4

Мощност kW/к.с.
1,05/1,4

Тегло кг 1)
7,2

Ниво на звуково налягане dB(A) 2)
89

Ниво на звукова мощност dB(A) 2)
106

Ниво на вибрации ляво/дясно м/сек² 3)
3,6/4,3

Шина Rollomatic E, дължина cм
30

Стъпка на веригата
1/4 “ P

Обща дължина см 4)
270-390

1) незареден с гориво, без шина и верига 2) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A) 3) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2 м/сек² 4) с режеща гарнитура 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
   Серийно оборудване
 

Двигател 4-MIX® на STIHL
Съчетава предимствата на 2-тактовия и 4-тактовия двигател: по-малко вредни емисии, без нужда от обслужване на масло, тих режим на работа, отлична мощност и висок въртящ момент. (подобно на снимката)
Допълнителна информация
 

Странично опъване на веригата
Страничното опъване на веригата служи за безопасно и лесно обтягане на веригата.
 

Телескопична тръба на предавателния вал
С помощта на практичната телескопична тръба на предавателния вал, която се удължва от 2,70м до 3,90м, можете без усилие да кастрите клони директно от земята на височина до 5м. (подобно на снимката)
 

Специална капачка на резервоара за масло
Специална капачка за бързо, лесно отваряне и затваряне на резервоара за масло без инструмент.
 

Мултифункционална ръкохватка
Всички елементи за управление на двигателя са вградени в нея. Това значително улеснява работата с уреда – ръката остава през цялото време на ръкохватката. (подобно на снимката)
 

Антивибрационна система
Силните вибрации на местата, където се държат моторните уреди, могат да доведат до нарушения в оросяването на ръцете. Затова STIHL разработи ефективна антивибрационна система. При уредите, оборудвани с антивибрационна система, вибрациите, предавани от двигателя и от движещия се работен инструмент към местата, където се държи машината, са значително намалени. (подобно на снимката)
 

Автоматична декомпресия
При стартиране декомпресионната система удължава времето, в което клапанът е отворен. Това автоматично намалява съпротивлението при изтегляне на стартерното въже. (подобно на снимката)
 

Ръчна горивоподкачваща помпа
С натискане на вградената в карбуратора ръчна горивоподкачваща помпа, се подава бензин в карбуратора. По този начин се улеснява стартирането на машината, след дълъг период, в който тя не е била използвана. (подобно на снимката)
Допълнителна информация
 

Презрамен колан
Презрамен колан с мека подплата за удобна и безопасна продължителна работа с уреда.
 

 

 

     Допълнително оборудване
 

Предпазни очила
За Вашата безопасност при работа като аксесоар към уреда се предлагат и предпазни очила. Не се запотяват и имат широка странична защита. (подобно на снимката)
 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
         Принадлежности
 
 

Ъглов редуктор
За HT 103 и HT 133.

 
Цена

Ъглов редуктор    197,96 лв

 

Самар RTS
Благодарение на възможността за регулиране височината на закачане на уреда според ръста на работещия, комфортният самар RTS осигурява ергономична работа с минимално усилие, особено при продължително непрекъснато използване на уреда. Подходящ за употреба с кастрачките НТ 101, НТ 103 и НТА 85, с КомбиДвигатели с НТ-КМ или HL-KM 145° (без KMA 130 R), както и с уредите за жив плет HL 94 С-Е (без HL 94 KC-E) и HLA 85.

 
Цена

Самар RTS     187,80 лв

 
  Инструкции за употреба
 
 

STIHL HT 102, 103, 132, 133 (BG)
Изтегли
PDF, 2,5 MB