STIHL GS 461 Реже бетон, скъсява тръби, разрязва стени ( 42522000003 )

Каталожен номер: 42522000003

4,262.00 лв.

Изчерпан

 
 
 

Увеличи снимката
 
 
 
 
 

Мощна резачка за камък (4,3 kW) със здрава диамантна верига за мокро рязане на строителни материали като бетон, естествен камък, канализационни тръби и тухлени стени. Оборудвана с двигател STIHL 2-MIХ и дълготрайна филтрираща система с HD2 – филтър. За охлаждане, предотвратяване на прекалено запрашаване и промиване на шината и веригата се използва вода. Подходяща за използване при саниране, ремонтни дейности и реконструиране на сгради.
 
 
 
    
    Техн. данни
 

CO2 g/kWh
775

Работен обем cм³
76,5

Мощност kW/к.с.
4,3/5,8

Тегло кг 1)
7,6

Ниво на звуково налягане dB(A) 2)
105

Ниво на звукова мощност dB(A) 2)
115

Ниво на вибрации ляво/дясно м/сек² 3)
4,5/4

Шина Rollomatic E, дължина cм
40

Верига STIHL, тип
диамантна верига

Стъпка на веригата
3/8 “

1) незареден с гориво, без шина и диамантна верига 2) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A) 3) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2 м/сек² 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
     Серийно оборудване
 
 

Двигател 2-MIX на STIHL
Модерният двигател 2-MIX е с намалено ниво на вредни емисии и 4-канален цилиндър с принцип на продухване. В зависимост от областта на приложение разходът му на гориво, сравнен с този на двутактови двигатели STIHL с аналогична мощност, може да бъде с до 20% по-нисък. В резултат на това се отделят по-малко вредни емисии и околната среда се замърсява в по-ниска степен. Освен това този двигател се отличава и с висок въртящ момент за широк диапазон на оборотите.
Допълнителна информация
 

Дълготрайна филтрираща система
HD2 филтърът е част от дълготрайната филтрираща система и осигурява ефективно филтриране и на фините частички прах. Той се почиства лесно с помощта на специалния почистващ спрей на STIHL. За почистването му може да се използва и сапунен разтвор или оцет във вода. Зад HD2 филтъра е разположен допълнителен филтър, който филтрира и най-фините частици прах и предпазва карбуратора от навлизане на прах. По този начин се удължават интервалите на сервизиране и се намалява чувствително износването на двигателя.
Допълнителна информация
 

STIHL ElastoStart
Поради голямата компресия при запалване на двигател с вътрешно горене възниква съпротивление, което натоварва мускулите и ставите. Омекотяващият елемент в специалната ръкохватка ElastoStart намалява усилието при запалване, което улеснява стартирането на уреда. Стартерното въже е изключително износоустойчиво. (подобно на снимката)
Допълнителна информация
 

Антивибрационна система
Силните вибрации на местата, където се държат моторните уреди, могат да доведат до нарушено оросяване на ръцете. Затова STIHL разработи ефективна антивибрационна система. При уредите, оборудвани с нея, вибрациите предавани от двигателя и работния инструмент към местата, където се държи машината, са значително намалени. (подобно на снимката)
 

Декомпресионен вентил
При запалване декомпресионният вентил пропуска част от сгъстената смес през цилиндъра, в резултат на което съпротивлението при изтегляне на стартерното въже е значително по-малко. По този начин се улеснява работещия с машината и се предпазва стартерната система на уреда. (подобно на снимката)
Допълнителна информация
 

Специално конструиран капак на водещото колело
Водата за промиване се отклонява към капака на водещото колело и се подава целенасочено отново към шината като по този начин цикълът се затваря.
 

Водна връзка
Водната връзка е разположена директно на уреда и е монтирана малко по-високо. Така се улеснява подаването на вода и връзката е защитена от замърсяване при поставяне на машината на земята. Подаването на вода е необходимо, за да се предотврати прекалено запрашаване по време на работа, както и за смазване и охлаждане на шината и веригата.
 

Гумен предпазител
При рязане на стени корпусът на двигателя е защитен от повреда и при работа на максимална дълбочина посредством голям гумен предпазител.
 

Странично опъване на веригата
Страничното опъване на веригата заедно с обезопасената срещу изгубване гайка от външната страна улесняват смяната и допълнителното опъване на веригата.
 

Специална капачка на резервоара за гориво
Дава възможност за бързо и лесно отваряне и затваряне на резервоара за гориво без помощта на инструмент като освен това предотвратява и проникване на прах в резервоара.
 

Диамантна верига, за рязане на камък
Благодарение на предварително заточените диамантни сегменти веригите на STIHL за мокро рязане на камък още от първия разрез имат максимална производителност при рязане. Конструкцията им с водещо звено с гърбица осигурява плавна работа почти без вибрации.
 

Шини с водно подаване
Шините имат вътрешно водно промиване, в резултат на което веригата, работната повърхност на веригата и звездочката се промиват и охлаждат. Това осигурява дълъг експлоатационен живот на шината и веригата, както и минимално напрашаване на работещия.

 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
 
    Принадлежности
 
 

Шина Rollomatic G
Шината има вътрешно водно промиване. Звездочката също се промива с вода. Благодарение на насочените напред дюзи в капака на водещото колело работещият с машината не се мокри по време на работа. Освен това шината има закалена работна повърхност и втори отвор за оптимално обтягане на веригата.

Техн. данни

Ширина на канала
1,6 мм

Стъпка
3/8 “

 
 
Цена

Шина Rollomatic G, 30 см     48,78 лв

 
 
 Инструкции за употреба
 
 

STIHL GS 461 (BG)
Изтегли
PDF, 866 KB