STIHL FS 40 – Лека моторна коса (41440112309)

Каталожен номер: 41440112309

386.00 лв.

Изчерпан

 
STIHL FS 40 – Лека моторна коса (41440112309)
 
 
 

 

Увеличи снимката
 
 
 

Лека моторна коса с улеснено стартиране. Много подходяща за декоративно косене и довършителни работи около дървета, пътеки и стълби.
 
 
   
    Техн. данни
 

Ниво на звукова мощност с метален инструмент dB(A) 1)
109

Ниво на звуково налягане с метален инструмент dB(A) 1)
97

CO2 g/kWh
853

Работен обем см³
27,2

Мощност kW/к.с.
0,7/1

Тегло кг 2)
4,4

Стандартен режещ инструмент
AutoCut C5-2

Ниво на звуково налягане с пластмасов инструмент dB(A) 1)
94

Ниво на звукова мощност с пластмасов инструмент dB(A) 1)
107

Ниво на вибрации ляво/дясно, пластмасов инструмент м/сек² 3)
7/6,4

Обща дължина м 4)
1,45

Вместимост на резервоара л
0,34

Диаметър на косене мм
380

1) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A) 2) незареден с гориво, без режещ инструмент и предпазител 3) K-стойност съгл. директива 2006/42/EО = 2 м/сек² 4) без режещ инструмент 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
     Серийно оборудване
 
 

Двигател 2-MIX на STIHL с принцип на продухване
Двутактовият двигател на STIHL с технология 2-MIX осигурява висока мощност и голяма производителност при работа като едновременно с това разходът му на гориво е с до 20% по-нисък в сравнение с двутактовите двигатели на STIHL със същата мощност, но без технология 2-МІХ. Той съчетава 4-канален цилиндър с принцип на продухване. Нивото на вредните емисии също е намалено с до 70%, в резултат на което той е в съответствие със строгите норми за отпадни газове EU II. (подобно на снимката)
Допълнителна информация
 

Стоп-бутон
При повторно стартиране на машината проверката на стоп-бутона отпада. Двигателят винаги е готов за стартиране. (подобно на снимката)
 

Мултифункционална ръкохватка
Всички командни елементи за управление на двигателя се управляват само с една ръка, в резултат на което управлението на уреда е лесно и надеждно. (подобно на снимката)
 

Ръчна горивоподкачваща помпа
С натискане на ръчната горивоподкачваща помпа се подава бензин в карбуратора. В резултат на което при запалване след дълъг период, в който машината не е била използвана, се намалява броят на изтеглянията на стартерното въже. (подобно на снимката)
 

Предпазни очила
За Вашата безопасност при работа в серийната окомплектовка на уреда са включени и предпазни очила. Не се запотяват и имат широка странична защита. (подобно на снимката)
 

Кръгова ръкохватка
С помощта на практичната кръгова ръкохватка уредът се води лесно и прецизно.
 

 

 

    Допълнително оборудване
 
 

STIHL ErgoStart (E)
Лесно стартиране с минимално усилие благодарение на вградената допълнителна пружина между стартерното въже и коляновия вал, която противодейства на налягането на буталото. Когато силата на натягане на пружината стане по-голяма от налягането на сгъстяване, буталото се завърта и двигателят запалва. Работещият стартира машината удобно, без съпротивление. При моделите с С-Е в обозначението то е част от серийното му оборудване.
Допълнителна информация
 

Самар/презрамен колан
Самарът/презрамения колан на STIHL улеснява продължителната работа с уреда, дава възможност за свободно движение и безопасна работа. Обърнете се към Вашия дилър на STIHL, който ще Ви препоръча подходящия за съответната област на приложение самар/презрамен колан. (подобно на снимката)
 

Презрамен колан
Презрамен колан с мека подплата за удобна и безопасна продължителна работа с уреда.

 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
      Режещи инструменти
 
 

Глава за косене DuroCut
С две или 4 корди, за косене и довършителни работи на терени със жилава трева. Лесно поставяне на отделните парчета корда (до 4 бр.). Съвместима с корди с различни дебелини и сечения.

 
Цена

Глава за косене DuroCut 5-2   45,97 лв 

 

Глава за косене AutoCut C 6-2
С 2 корди, за косене и довършителни работи. При допир на главата за косене до земята по време на работа дължината на кордата се настройва автоматично.

 
Цена

Глава за косене AutoCut C 6-2    30,56 лв 

 

Глава за косене PolyCut 7-3
Универсален режещ инструмент с три подвижни пластмасови ножа за довършителни работи и косене.

 
Цена

Глава за косене PolyCut 7-3    30,66 лв

 
    Принадлежности
 
 

Презрамен колан
Той е част от серийната окомплектовка на повечето модели моторни коси STIHL. Осигурява по-голям комфорт и сигурност при работа с моторните коси. Подходящ за FS 38, FS 40, FS 50, HL и HT.

 
Цена

Презрамен колан    16,01 лв

 
 
    Инструкции за употреба
 

STIHL FS 300, 350, 400, 450, 480 (BG)
Изтегли
PDF, 2,1 MB

STIHL FS 40, 50 (BG)
Изтегли
PDF, 1,4 MB