STIHL FS 38 – Лека моторна коса (0,65 kW) ( 41400122319 )

Каталожен номер: 41400122319

314.00 лв.

Изчерпан

 
STIHL FS 38 – Лека моторна коса
 
 

 
 

Увеличи снимката
 
 
 

Лека моторна коса с регулируема кръгова ръкохватка. Много подходяща за декоративно косене и довършителни работи около дървета, пътеки и стълби.
 
 
    
    Техн. данни
 

Работен обем см³
27,2

CO2 g/kWh
857

Мощност kW/к.с.
0,65/0,9

Тегло кг 1)
4,2

Ниво на звуково налягане с пластмасов инструмент dB(A) 2)
94

Ниво на звуково налягане с метален инструмент dB(A) 2)
96

Ниво на звукова мощност с пластмасов инструмент dB(A) 2)
108

Ниво на звукова мощност с метален инструмент dB(A) 2)
109

Ниво на вибрации ляво/дясно, пластмасов инструмент м/сек² 3)
8/8

Ниво на вибрации ляво/дясно, метален инструмент м/сек² 3)
8/8

Обща дължина м 4)
1,47

Диаметър на косене мм
380

Стандартен режещ инструмент
AutoCut C6-2

Вместимост на резервоара л
0,33

1) незареден с гориво, без режещ инструмент и предпазител 2) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A) 3) K-стойност съгл. директива 2006/42/EО = 2 м/сек² 4) без режещ инструмент 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
    Серийно оборудване
 
 

Двигател 2-MIX на STIHL с принцип на продухване
Двутактовият двигател на STIHL с технология 2-MIX осигурява висока мощност и голяма производителност при работа като едновременно с това разходът му на гориво е с до 20% по-нисък в сравнение с двутактовите двигатели на STIHL със същата мощност, но без технология 2-МІХ. Той съчетава 4-канален цилиндър с принцип на продухване. Нивото на вредните емисии също е намалено с до 70%, в резултат на което той е в съответствие със строгите норми за отпадни газове EU II. (подобно на снимката)
Допълнителна информация
 

Мултифункционална ръкохватка
Всички командни елементи за управление на двигателя се управляват само с една ръка, в резултат на което управлението на уреда е лесно и надеждно. (подобно на снимката)
 

Ръчна горивоподкачваща помпа
С натискане на ръчната горивоподкачваща помпа се подава бензин в карбуратора. В резултат на което при запалване след дълъг период, в който машината не е била използвана, се намалява броят на изтеглянията на стартерното въже. (подобно на снимката)
 

Предпазни очила
За Вашата безопасност при работа в серийната окомплектовка на уреда са включени и предпазни очила. Не се запотяват и имат широка странична защита. (подобно на снимката)
 

Кръгова ръкохватка
С помощта на практичната кръгова ръкохватка уредът се води лесно и прецизно.

 

 

    Допълнително оборудване
 

STIHL ElastoStart
Поради голямата компресия при запалване на двигателите с вътрешно горене възниква съпротивление, което натоварва мускулите и ставите. Омекотяващият елемент в специалната ръкохватка ElastoStart значително намалява усилието при запалване, в резултат на което процесът на стартиране е равномерен. (подобно на снимката)
Допълнителна информация
 

STIHL ErgoStart (E)
Лесно стартиране с минимално усилие благодарение на вградената допълнителна пружина между стартерното въже и коляновия вал, която противодейства на налягането на буталото. Когато силата на натягане на пружината стане по-голяма от налягането на сгъстяване, буталото се завърта и двигателят запалва. Работещият стартира машината удобно, без съпротивление. При моделите с С-Е в обозначението то е част от серийното му оборудване.
Допълнителна информация
 

Презрамен колан
Презрамен колан с мека подплата за удобна и безопасна продължителна работа с уреда.

 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
    Режещи инструменти
 
 

Глава за косене AutoCut C 6-2
С 2 корди, за косене и довършителни работи. При допир на главата за косене до земята по време на работа дължината на кордата се настройва автоматично.

 
Цена

Глава за косене AutoCut C 6-2   30,56 лв

 
 

Глава за косене PolyCut 7-3
Универсален режещ инструмент с три подвижни пластмасови ножа за довършителни работи и косене.

 
Цена

Глава за косене PolyCut 7-3   30,66 лв

 
 

Глава за косене DuroCut
С две или 4 корди, за косене и довършителни работи на терени със жилава трева. Лесно поставяне на отделните парчета корда (до 4 бр.). Съвместима с корди с различни дебелини и сечения.

 
Цена

Глава за косене DuroCut 5-2   45,97 лв