STIHL FS 235 Здрава и мощна моторна коса с лостова ръкохватка 41512000015

Каталожен номер: 41512000015

849.00 лв.

Изчерпан

 
STIHL FS 235 Здрава и мощна моторна коса с лостова ръкохватка   41512000015
 
 

 
 
 
 

Увеличи снимката
 
 
 

Здрава и мощна моторна коса с лостова ръкохватка за косене с метален инструмент за косене или глава за косене с корда. С мултифункционална ръкохватка. Окомплектована с двоен презрамен колан.
 
 

 
    Техн. данни
 

Работен обем см³
36,3

Тегло кг 1)
6,8

Ниво на вибрации ляво/дясно, пластмасов инструмент м/сек² 2)
5,1/4,1

Мощност kW/к.с.
1,55/2,1

Вместимост на резервоара л
0,81

Диаметър на косене мм
420

Ниво на звукова мощност с пластмасов инструмент dB(A) 3)
111

Ниво на звуково налягане с метален инструмент dB(A) 3)
99

Ниво на звуково налягане с пластмасов инструмент dB(A) 3)
99

CO2 g/kWh
990

Ниво на звукова мощност с метален инструмент dB(A) 3)
111

Ниво на вибрации ляво/дясно, метален инструмент м/сек² 2)
4,3/2,9

Обща дължина м 4)
1,81

Стандартен режещ инструмент
Тристранен нож 250-3 и глава за косене AutoCut C 26-2

1) незареден с гориво, без режещ инструмент и предпазител 2) K-стойност съгл. директива 2006/42/EО = 2 м/сек² 3) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A) 4) без режещ инструмент

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
 
 
    Серийно оборудване
 
 
 

Мултифункционална ръкохватка
Всички командни елементи за управление на двигателя се управляват само с една ръка, в резултат на което управлението на уреда е лесно и надеждно.
 

Ергономична лостова ръкохватка
По време на косене лостовата ръкохватка дава възможност за естествено движение на косата. Регулира се много лесно с помощта на крилчата гайка. Лостовата ръкохватка е подходяща, когато трябва да се окосят по-големи площи. (подобно на снимката)
 

Горивоподкачваща помпа
Горивоподкачващата помпа е защитена и лесно достъпна.
 

Компенсатор
Ролята на компенсатора (регулираща система в карбуратора) е при замърсяване на въздушния филтър да не се получи много богата смес и мощността на двигателя да остане постоянна за продължителен период от време. Въздушният филтър трябва да се почисти тогава, когато 80% от повърхността му се замърси. Това дава възможност за много продължителна работа без прекъсвания. (подобно на снимката)

 

 
В отделните страни са възможни различия в предлагания асортимент продукти, както и в посочените данни. Запазваме си правото на промени в техниката, оборудването, цената и предлаганите допълнителни принадлежности.
 
 
    Режещи инструменти
 
 

 
Диск за косене на трева 250-44
Стоманен диск за косене на трева с 44 зъба и минимално изхвърчане на окосения материал (диаметър 250 мм). Окосената маса не се разпилява. Незначително изхвърчане на камъчета по време на работа. Много подходящ за косене на дебела, суха трева и дебели плевели, подходящ и за тръстика и храсти. Да се използва винаги с универсален предпазител.

 
Цена

Диск за косене на трева 250-44 51,06 лв.

 
 
 
Принадлежности
 
 

Глава за косене TrimCut
Глава за косене с ръчно регулиране дължината на двете корди. Подходяща за довършителни работи и косене около препятствия като стени, стълби или огради. Използва се само със специален или с универсален предпазител.

 
Цена

Глава за косене TrimCut 31-2 30,23 лв.

 

Глави за косене AutoCut
Полуавтоматични глави за косене, за почистване или подравняване около препятствия по тревната площ като стени, стълби или огради. С тях косите бързо и ефективно. Кордата се настройва автоматично при допир на главата за косене по време на работа. Използва сe само със специален или с универсален предпазител.

 
Цена

Глава за косене AutoCut 25-2 32,96 лв.

 
 

Глава за косене AutoCut C 26-2
С 2 корди, за косене и довършителни работи. При допир на главата за косене до земята по време на работа дължината на кордата се настройва автоматично.

 
Цена

Глава за косене AutoCut C 26-2 36,67 лв

 
 

Глава за косене AutoCut
С 2 корди, за косене и довършителни работи. При допир на главата за косене до земята по време на работа дължината на кордата се настройва автоматично.

 
Цена

Глава за косене AutoCut 36-2 43,49 лв.

 
 
 

Глава за косене SuperCut 20-2
Напълно автоматична глава за косене с 2 корди, за почистване или подравняване около препятствия по тревната площ като стени, стълби или огради. Автоматично регулиране на кордата на оптималната дължина на рязане. Да се използва със специален или с универсален предпазител.

 
Цена

Глава за косене SuperCut 20-2 47,39 лв

 
 

Диск за косене на трева, с 4 режещи ръба
Обръщащ се диск от стомана, с 4 режещи ръба. Подходящ за косене на суха, жилава трева, плевели, тръстика и тънки храсти. Да се използва с универсален предпазител за косене.

 
Цена

Диск за косене на трева, с 4 режещи ръба, 230 мм 27,24 лв

 
 

Нож, двустранен
Обръщащ се стоманен двустранен нож, подходящ за косене на суха, жилава трева, плевели, тръстика. Да се използва с универсален предпазител при косене.

 
Цена

Двустранен нож, 260 мм 29,21 лв.

 
 

Диск за косене на трева 250-40
Стоманен диск за косене на трева с 40 зъба (диаметър 250 мм), идеален за косене на дебела и суха трева и отстраняване на дебели плевели. Подходящ и за рязане на тръстика и храсти. Да се използва само с универсален предпазител.

 
Цена

Диск за косене на трева 250-40 „Специален“ 92,60 лв.

 
 
 

Нож, двустранен
Обръщащ се стоманен двустранен нож, подходящ за косене на суха, жилава трева, плевели, тръстика. Да се използва с универсален предпазител при косене.

 
Цена

Двустранен нож, 230 мм 18,64 лв

 
 
 
 

Диск за косене на трева, с 8 режещи ръба
Обръщащ се диск от стомана, с 8 режещи ръба. Подходящ за косене на суха, жилава трева, плевели, тръстика и тънки храсти. Да се използва с универсален предпазител за косене.

 
Цена

Диск за косене на трева, с 8 режещи ръба, 230 мм 27,24 лв

 
 
 

Нож за косене на гъсталак
Нож за косене на гъсталак от специална стомана. Подходящ за прочистване и отстраняване на жилава, сплъстена трева и храсти, както и за рязане на бодливи храсти. Да се използва само с универсален предпазител или предпазител за метален режещ инструмент.

 
Цена

Нож за косене на гъсталак 250-3 39,96 лв.

 
 
 

Циркулярен диск, остър зъб
Циркулярен диск с остри зъби, подходящ за рязане на дървовидни храсти и тънки стебла. Да се използва с ограничител.

 
Цена

Циркулярен диск 200-80, остър зъб 38,82 лв.

 
 
 

Циркулярен диск, плосък зъб, високопроизводителен
Специален инструмент от стомана за моторни коси със средна и по-висока мощност. За рязане на дървовидни храсти, тънки дръвчета и за прочистване. Изпълнение с 20% по-висока производителност при рязане (HP).

 
Цена

Циркулярен диск, плосък зъб, 200-22 HP 50,50 лв.

 
 
 

Циркулярен диск, плосък зъб
Циркулярен диск с плоски зъби, подходящ за рязане на дървовидни храсти и тънки стебла. Да се използва с ограничител.

 
Цена

Циркулярен диск 200-22, с плосък зъб 41,78 лв.

 
 

Самар ADVANCE X-TREEm
С отлична ергономичност, специално за продължителна работа в гората с уреди, окомплектовани с циркулярен диск. Отличен комфорт при носене благодарение на регулируемата дължина на задната част и безстепенното разпределение на тежестта между хълбоците и раменете на работещия, за FS 89 – FS 560, FSA 90.

 
Цена

Самар ADVANCE X-TREEm 198,00 лв.

 
 
Инструкции за употреба
 

STIHL FS 235 (BG)
Изтегли
PDF, 4,1 MB